2018年成人高考高升专英语模拟题与答案_广州成考网
培训 网校 报名入口
您现在的位置:广州成考网 > 备考资料 > 高升专试题 > 2018年成人高考高升专英语模拟题与答案

2018年成人高考高升专英语模拟题与答案

更新时间:2018-05-16 来自:广州成考网 广州成考网:资讯更全面,成考更专业

导读:2018年成人高考高升专英语模拟题与答案。
2018年成人高考高升专英语模拟题与答案

  Ⅰ. Phonetics(10 Points)

  Directions:

  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.A. head B. horizon C. honour D. human

  2.A. city B. bicycle C. face D. climb

  3.A. think B. these C. breathe D. with

  4.A. ground B. country C. thousand D. found

  5.A. pour B. hour C. course D. four

  6.A. both B. post C. cold D. son

  7.A. altogether B. talk C. always D. also

  8.A. suggestion B. nation C. dictation D. satisfaction

  9.A. started B. closed C. waited D. needed

  10.A. rare B. fare C. scare D. are

  Ⅱ.Vocabulary and Structure(40 points)

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11. _______ idea of _______ sounds much better than Clare’s.

  A. The, hers B. That, her C. That, hers D. One, her

  12. China is famous ________ the Great Wall.

  A. about B. for C. as D. of

  13. Our school ________ new facilities.

  A. is equipped with B. equips with C. will be equip with D. has equip with

  14. I made this myself but it was _______ who taught me.

  A. he B. him C. himself D. by him

  15. He had his bicycle _______ yesterday.

  A. repair B. repairing C. repaired D. be repaired

  16. It was a ________ room, with beautiful wall paper, waxed floor and nice furniture.

  A. pleased B. pleasant C. pleasing D. preasant

  17. He regretted _______the decision too hastily.

  A. make B. to make C. making D. have maked

  18. The professor insisted that we _______ our homework before next month.

  A. handed in B. will hand in C. hand in D. must hand in

  19. It ______ me of the country which we visited last summer.

  A. remembers B. recalls C. reminds D. tells

  20. He _______ smoking at last.

  A. gave up B. gave out C. gave in D. gave off

  21. John was _______ he lay down for an hour before dinner.

  A. so tired as B. so tired that C. too tired that D. too tired so

  22. Your answer is different ________ the teacher’s.

  A. to B. at C. from D. with

  23. It would be _______ a risk to leave the baby alone.

  A. running B. passing C. carrying D. obeying

  24. The fact _______ his health is bad is not true.

  A. which B. that C. as D. what

  25. These ______ did unusually well in the contest, so the judges didn’t know whom to give prize to.

  A. woman singers B. women singers C. women singer D. womans singers

  26. Man must stop _______ the earth’s atmosphere.

  A. filling B. wasting C. polluting D. blackening

  27. We can’t _______ another 100 kilometers any more.

  A. have B. turn C. make D. reach

  28. Is Mary ______ to join in us?

  A. supposed B. exposed C. supported D. indicated

  29. I want to be told all _______.

  A. which happen B. which happened

  C. that had happened D. that had been happened

  30. We’ve all heard of Thomas Edison, _______ who invented the electric light and many other things.

  A. man B. a man C. the man D. men

  31. Don’t tell me such things _______ you are not certain.

  A. that B. which C. those D. as

  32. _______ a microscope we can see different kinds of things that are unable to be seen by our naked eyes.

  A. In terms of B. In place of C. By means of D. By far

  33. Jackson went to work ______ his illness.

  A. besides B. even though C. in spite of D. although

  34. Anybody will do, _______ he is responsible for that.

  A. as far as B. so far as C. as long as D. as soon as

  35. I suppose they have known about it, _______?

  A. am I B. am not I C. have they D. haven’t they

  36. It ______ him ten years to write that novel.

  A. took B. spent C. cost D. costed

  37. The students are looking forward to _______ their holidays in Japan.

  A. spend B. spending C. for spend D. spent

  38. They all ______ mentioning that girl.

  A. avoided B. got away C. ran away D. escaped

  39. Human beings should find a new _______ of energy.

  A. orient B. source C. origin D. souse

  40. The couch is comfortable to _______.

  A. sit B. be sat C. sitted D. sit on 41. So loudly _______ that all the people in the room got a fright.

  A. he shouted B. shout he C. did he shout D. he did shout

  42. He is the only one of the sons in the family who ______ received high education.

  A. are B. is C. have D. has

  43. We think of Mr. Li ______ our good friend.

  A. is B. to be C. as D. has been

  44. The mountain is 1,000 feet _______ the sea level.

  A. over B. higher C. above D. high

  45. The road will be blocked if there _______ another snow.

  A. is B. will be C. to be D. will have

  46. David like country life and has decided to _______ farming.

  A. get hold of B. get along with C. go in for D. go thorough

  47. These children have an advantage _______ those in calculation.

  A. over B. than C. to D. with

  48. Shanghai has a larger population than _______ in China.

  A. any city B. any other cities C. other city D. any other city

  49. In some countries there are a lot of young people now need _______teeth.

  A. false B. untrue C. wrong D. erroneous

  50. This book costs ______ that one.

  A. twice more B. twice more as C. two times more as D. twice as much as Ⅲ. Cloze (20 points)

  Directions:

  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Smoking, which may be a pleasure for some people, is a serious source of discomfort for their fellows. _51_, medical authorities express their concern about the effect of smoking _52_ the health not only of those who smoke but also of those who do not. In fact, non-smokers who must involuntarily inhale (吸入) the air _53_ by tobacco smoke may suffer more than the smokers _54_.

  Smoking is prohibited in the theatres and in halls used for showing films _55_ in laboratories _56_ there may be a fire hazard (危险). Elsewhere, it is up to your good _57_.

  I am _58_ asking you to maintain “No-Smoking” in classrooms and seminar rooms.

  This will prove that you have the _59_ health in mind, which is very important to a large _60_ of our students.

  51.A. Still B. Further C. More D. Again

  52.A. in B. to C. on D. with

  53.A. polluting B. be polluted C. polluted D. to be polluted

  54.A. them B. themselves C. their own D. they

  55.A. and B. but C. as well as D. also

  56.A. where B. which C. that D. how

  57.A. feeling B. sense C. realize D. think

  58.A. so B. next C. therefore D. and

  59.A. non-smokers B. non-smokers’ C. non-smoker’s D. non-smoker

  60.A. number B. amount C. many D. much

  Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)

  Directions:

  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  All the housewives who went to the new supermarket had one great ambition: to be the lucky customer who did not have to pay for her shopping. For this was what the notice just inside the entrance promised. It said: “Remember, once a week, one of our customers gets free goods. This May Be Your Lucky Day!”

  For several weeks Mrs. Edwards hoped, like many of her friends, to be the lucky customer. Unlike her friends, she never gave up hoping. The cupboards in kitchen were full of things which she did not need. Her husband tried to advise her against buying things but failed. She dreamed of the day when the manager of the supermarket would approach her and say: “Madam, this is Your Lucky Day. Everything in your basket is free.”

  One Friday morning, after she had finished her shopping and had taken it to her car, she found that she had forgotten to buy any tea. She dashed back to the supermarket, got the tea and went towards the cash-desk. As she did so, she saw the manager of the supermarket approach her. “Madam,” he said, holding out his hand, “I want to congratulate you! You are our lucky customer and everything you have in your basket is free!”

  61. The housewives learnt about the of free goods _______.

  A. on TV B. from the manager

  C. at the supermarket D. from the newspaper

  62. Mrs. Edwards ________.

  A. is always very lucky B. had no friends

  C. hoped to get free shopping D. gets disappointed easily

  63. Mrs. Edwards’s husband tried to ________.

  A. make her unhappy B. cheer her up

  C. buy things with her D. stop her buying things

  64. Mrs. Edwards went back to the supermarket quickly because she had to _______.

  A. buy another thing B. talk to the manager

  C. pay for her shopping D. find her shopping

  65. Mrs. Edwards must have been ________.

  A. pleased B. delighted C. proud D. disappointed

  Deep inside a mountain near Sweetwater in East. Tennessee is a body of water known as the Lost Sea. It is listed by the Guinness Book of Would Records as the world’s largest underground lake. The Lost Sea is part of an extensive and historic cave system called Craighead Caverns.

  The caverns have been known and used since the days of the Cherokee Indian nation. The cave expands into a series of huge rooms from a small opening on the side of the mountain. Approximately one mile from the entrance, in a room called “The Council Room,” many Indian artisfacts have been found. Some of the items discovered include pottery, arrowheads, weapons, and jewelry.

  For many years there were persistent rumors of a large underground lake somewhere in a cave, but it was not discovered until 1905. In that year, a thirteen-year-old boy named Ben Sands crawled through a small opening three hundred feet underground. He found himself in a large cave half filled with water.

  Today tourists visit the Lost Sea and ride far out onto it in glass-bottomed boats powered by electric motors. More than thirteen acres of water have been mapped out so far and still no end to the lake has been found. Even though teams of divers have tried to explore the Lost Sea, the full extent of it is still unknown.

  66. The Lost Sea is unique because it is ________.

  A.part of a historical cave system

  B.the biggest underground lake in the world

  C.listed in the Guinness Book of World Records

  D.the largest body of water in Tennessee

  67. The Craighead Caverns have been known ________.

  A. through history B. since the time of the Indian nations

  C. since 1905 D. since divers explored them

  68. Who located the Lost Sea in recent times?

  A. The Cherokee Indians. B. Tourists.

  C. Ben Sands. D. Scientists.

  69. What was found in “The Council Room”?

  A. A small natural opening. B. A large cave.

  C. Another series of rooms. D. Many old Indian objects.

  70. It can be inferred from the passage that the Craighead Caverns presently serve as ____.

  A. an underground testing site B. an Indian meeting ground

  C. a tourist attraction D. a motor boat race course Passage Three

  Generations of Americans have been brought up to believe that a good breakfast is one life’s essentials. Eating breakfast at the start of the day, we have all been told, and told again, is as necessary as putting gasoline in the family car before starting a trip.

  But for many people the thought of food first thing in the morning is by no means a pleasure. So despite all the efforts, they still take no breakfast. Between 1977 and 1983, the latest year for which figures are available, the number of people who didn’t have breakfast, increased by 33 percent.

  For those who feel pain of guilt about not eating breakfast, however, there is some good news. Several studies in the last few years indicate that, for adults especially, there may be nothing wrong with omitting breakfast. “Going without breakfast does not affect performance,” said Arrold E. Bender, former professor of the nutrition at Queen Elizabeth College in London, “nor does giving people breakfast improve performance.”

  Scientific evidence linking breakfast to better health or better performance is surprisingly inadequate, and most of the recent work involves children, not adults, “The literature”, says one researcher, Dr. Erresto at the University of Texas, “is poor”.

  71. The latest year for which figures could be obtained is _______.

  A. the year the author wrote the article B. 1977

  C. any year between 1997 and 1983 D. 1983

  72. For those who do not take breakfast, the good news is that _______.

  A.several studies have been done in the past few years

  B.the omission of breakfast does no harm to one’s health

  C.adults have especially made studies in this field

  D.eating little in the morning is good for health

  73. “…nor does giving people breakfast improve performance” means ______.

  A.anyone without breakfast does improve his performance

  B.not giving people breakfast improve performance

  C.having breakfast does not improve performance, either

  D.people having breakfast do improve their performance

  74. The word “literature” in the last sentence refers to _______.

  A. stories, poems, plays, etc. B. written works on a particular subject

  C. any printed material D. the modern literature of America

  75. What is implied but NOT stated by the author is that _______.

  A.breakfast does not affect performance

  B.Dr. Erresto is engaged in research work at an institution of higher learning

  C.not eating breakfast might affect the health of children

  D.Professor Bender once taught college courses in nutrition in London Passage Four

  About 35% of all high school graduates in America continue their education in an institution of higher learning. The word college is used to refer to either a college or a university. These institutions offer four-year programs that lead to a Bachelor of Arts (B.A.) or Bachelor Science (B.S.) degree. Some students attend a junior college (providing only a two-year program) for one to two years before entering a four-year college as a sophomore (二年级生) or junior (三年级生).

  It is generally easier to be accepted at a state university than at a private one. Most private schools require strict entrance examinations and a high grade point average (GPA), as well as specific college prep classes in high school. Private schools cost considerably more than state colleges and famous private schools are very expensive. Poorer students can sometimes attend, however, by earning scholarships. Some college graduates go on to earn advanced masters or doctoral degrees in grad (graduate) school. Occupations in certain fields such as law or medicine require such advanced studies.

  Since college costs are very high, most students work at part-time jobs. Some have full-time jobs and go to school part-time. Often some will take five or more years to complete a four-year program because of money / job demands on their time.

  While the college and work demands take up the great part of a student’s time, most still enjoy social activities. Sports, dances, clubs, movies, and plays are all very popular. However, gathering together for long, philosophical talks at a favorite meeting place on or near the university is probably the most popular activity.

  76. College education is _______ in America.

  A. quite common B. very rare

  C. something difficult D. almost impossible

  77. Which of the following is NOT required for entering most private schools.

  A. entrance examinations B. taking part in many activities

  C. GPA D. college prep classes

  78. How can poor students attend private schools?

  A. Only by working at part-time jobs. B. Only by working at full-time jobs.

  C. Only by earning scholarships. D. All of above.

  79. The American college students like to _______ most of all.

  A. discuss problems on philosophy B. play balls

  C. earn enough money D. go to the cinemas or theatres

  80. The best title for this passage is _______.

  A. Part-time jobs B. American college

  C. Popular activity D. A new system

  Ⅴ. Writing (20 points)

  Directions:

  For this part, you are allowed 20 minutes to write a composition of about 80 words according to the following topic.

  金钱是一切吗?(Is Money Everything?) 参考答案

  Ⅰ. Phonetics

  1.C 2.D 3.A 4.B 5.B 6.D 7.B 8.A 9.B 10.D

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.C 12.B 13.A 14.A 15.C 16.B 17.C

  18.C 19.C 20.A 21.B 22.C 23.A 24.B

  25.B 26.C 27.C 28.A 29.C 30.C 31.D

  32.C 33.C 34.C 35.D 36.A 37.B 38.A

  39.B 40.D 41.C 42.D 43.C 44.C 45.A

  46.C 47.A 48.D 49.A 50.D

  Ⅲ. Cloze

  51.B 52.C 53.C 54.B 55.C 56.A 57.B 58.C 59.B 60.A

  Ⅳ. Reading Comwill take five or more years to complete a four-year program because of money / job demands on their time.

  While the college and work demands take up the great part of a student’s time, most still enjoy social activities. Sports, dances, clubs, movies, and plays are all very popular. However, gathering together for long, philosophical talks at a favorite meeting place on or near the university is probably the most popular activity.

  76. College education is _______ in America.

  A. quite common B. very rare

  C. something difficult D. almost impossible

  77. Which of the following is NOT required for entering most private schools.

  A. entrance examinations B. taking part in many activities

  C. GPA D. college prep classes

  78. How can poor students attend private schools?

  A. Only by working at part-time jobs. B. Only by working at full-time jobs.

  C. Only by earning scholarships. D. All of above.

  79. The American college students like to _______ most of all.

  A. discuss problems on philosophy B. play balls

  C. earn enough money D. go to the cinemas or theatres

  80. The best title for this passage is _______.

  A. Part-time jobs B. American college

  C. Popular activity D. A new system

  Ⅴ. Writing (20 points)

  Directions:

  For this part, you are allowed 20 minutes to write a composition of about 80 words according to the following topic.

  金钱是一切吗?(Is Money Everything?) 参考答案

  Ⅰ. Phonetics

  1.C 2.D 3.A 4.B 5.B 6.D 7.B 8.A 9.B 10.D

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.C 12.B 13.A 14.A 15.C 16.B 17.C

  18.C 19.C 20.A 21.B 22.C 23.A 24.B

  25.B 26.C 27.C 28.A 29.C 30.C 31.D

  32.C 33.C 34.C 35.D 36.A 37.B 38.A

  39.B 40.D 41.C 42.D 43.C 44.C 45.A

  46.C 47.A 48.D 49.A 50.D

  Ⅲ. Cloze

  51.B 52.C 53.C 54.B 55.C 56.A 57.B 58.C 59.B 60.A

  Ⅳ. Reading Com

  will take five or more years to complete a four-year program because of money / job demands on their time.

  While the college and work demands take up the great part of a student’s time, most still enjoy social activities. Sports, dances, clubs, movies, and plays are all very popular. However, gathering together for long, philosophical talks at a favorite meeting place on or near the university is probably the most popular activity.

  76. College education is _______ in America.

  A. quite common B. very rare

  C. something difficult D. almost impossible

  77. Which of the following is NOT required for entering most private schools.

  A. entrance examinations B. taking part in many activities

  C. GPA D. college prep classes

  78. How can poor students attend private schools?

  A. Only by working at part-time jobs. B. Only by working at full-time jobs.

  C. Only by earning scholarships. D. All of above.

  79. The American college students like to _______ most of all.

  A. discuss problems on philosophy B. play balls

  C. earn enough money D. go to the cinemas or theatres

  80. The best title for this passage is _______.

  A. Part-time jobs B. American college

  C. Popular activity D. A new system

  Ⅴ. Writing (20 points)

  In Money Everything?

  I don’t think money is everything, but we can’t do without it. Fox example, money can’t buy us happiness and a good education. And for another example, money can’t buy us good health and a long life. But we can not live without money. We need it for our daily necessities such as food, clothes and transportation. What’s more, we need it to live a better life. In short, we should learn the value of money and make the most of its advantages.

将文章分享到:

上一篇:成人高考高升专《英语》试题

下一篇:成人高考高升专《地理》模拟题



返回首页|关于我们|网站地图|历史版本|投诉建议|联系我们|友情链接|网站导读|帮助中心|

Copyright © 2006-2018 粤ICP备09118957号-5广州成考网 广州成考网版权所有 全国免费咨询电话:400-8778-003
广州市天河区五山路华南理工大学国家科技园金华园区7楼704-706室
广州市越秀区中山五路33号大马站商业中心12层B单元
未经www.gz-chengkao.com 授权不得转载本站内所有资料 粤ICP备09118957号-5
公司简介:广州市零零柒网络科技有限公司,是华南地区专业的国家职业资格证考试,
成考,远程,自考,电大类培训代理招生报名网站 此网站信息最终解释权属于广州市零零柒网络科技有限公司
2018广州成人高考交流

网上报警